Végre foglalhatunk jegyet az asztalnál a Máv applikációján keresztül

Újabb funkcióval bővült a Máv mobilapplikációja: immár kiválaszthatjuk, hogy ablak vagy folyosó felőli, esetleg asztalnál lévő ülőhelyet válasszon a rendszer számunkra a helyjegyes vonatokra, írja a vasúttársaság egy közleményben.

Forrás: Molnar Zsolt/Facebook/Máv-csoport

A mostani fejlesztés érvényes minden helyjegyes vonatra, többek között InterCity-kre, balatoni vonatokra és belföldi forgalomban helyjeggyel igénybe vehető nemzetközi vonatokra, továbbá azon nemzetközi vonatokra is, amelyek a MÁV app-ban elérhetők.

A mobilapplikációban – a vásárlási folyamatot kiegészítő újabb lépéssel – kiválaszthatjuk, hogy ablak vagy folyosó felőli, esetleg asztalnál lévő ülésre szeretnénk-e ülni majd. A fejlesztés jól jön akkor is, ha családtagunk vagy ismerősünk már korábban megrendelte az ülőhelyét, és mellette szeretnénk ülni.

Több utasnak történő egyidejű vásárlás esetén pedig egy helyet foglal a rendszer a beállított paraméter szerint, a többi helyet a lefoglalt ülés közelébe osztja ki. Ha valaki nem szeretne élni a paraméterezéssel, az eddigi automatikus helykiosztást is választhatja.

Az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlik, ezért a Máv-Volán csoport tervezi az alkalmazás teljes megújítását.

Az Elvira internetes jegyváltási felületen már nyár elejétől egy kocsiábrán választhatjuk ki az ülőhelyet a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni InterCity-k esetében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek