Fecskebölcsőket helyeztek el a vasútállomásokon

A MÁV a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve az elmúlt évben az országban számos vasútállomáson helyezett ki fecskebölcsőket. Most a Zöld Dunakanyar Alapítványtól újabb 80 fecskebölcsőt kapott a vasúttársaság, aminek közel a felét már felszerelték a Dunakanyar négy megállójában, összesen 38-at, napokban. 

Biber Anett, a MÁV és Szabó Csaba, a Zöld Dunakanyar Alapítvány képviseletében gondoskodnak arról, hogy legyen hol lakniuk az érkező madaraknakForrás: MÁV

Nagymaros-Visegrádon 16, Kismaroson és Nagymaroson 6-6, Verőcén pedig 10 új „fecskeotthon" várja a lakhelyet kereső madarakat. Tervezetten a további 42 darabot is hamarosan felszerelik.
A fecskék szívesen építenek fészket a vasútállomásokon. Az épületek felújítása, korszerűsítése miatt a fecskék máshol keresnek lakhelyet. A vasúttársaság segíteni szeretné a madarak visszatelepítését az arra alkalmas helyek biztosításával, ezért döntöttek a kerámiából készült „műfészkek" felszerelése mellett a szakemberek.

Felszerelték az új fecskebölcsőketForrás: MÁV

A fecskebölcsők mellé fecskepelenkaként funkcionáló deszkákat is rögzítenek, hogy az állomás környezete is tisztán tartható legyen. Tavaly a MÁV munkatársai a Szeged–Békéscsaba vasútvonal mentén 9, a dél-dunántúli térségben 10 állomáson helyeztek el 180-180 fecskebölcsőt. Idén újabb 10 dél-dunántúli helyszínre szeretnének kirakni további 160 darabot. – tudtuk  meg a MÁV sajtóközleményéből. Bővebben a témában, a MÁV csoport oldalán olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek