Rolleresek, BMX-esek figyelem, újabb pumpapályát avattak Pesten

Egyre divatosabbak, és egyre több helyen létesülnek pumpapályák Budapesten, ahol a rolleresek, görkorisok és BMX-esek biztonságos környezetben gyakorolhatnak. A napokban adtak át egy újabb ilyen pályát a XXI. kerületben, a Daru-dombon.

Kempf Zozó, BMX világbajnok az új pumpapálya avatásán a csepeli Daru-dombonForrás: MTI/Lakatos Péter

A pálya egy ügyességi létesítmény, amelyen kerékpárral, görkorcsolyával, gördeszkával és rollerrel is lehet sportolni. A pályán a sportolók hullámformára kialakított útvonalon haladnak, és pumpáló mozgást végeznek a testükkel (elsősorban térd rogyasztással), hogy lendületet adjanak a járművüknek - innen a pálya neve is.

A Daru-domb egyébként a Kis-Duna-Partnál található, Csepel egyik legnagyobb kincse, amelyet folyamatosan fejlesztenek - hangzott el az átadón. A kerületi polgármester elmondta, hogy a partot sikerült megvédeni a lakópark-beruházástól, és továbbra sem szeretnének a területen magas épületeket látni, ami így továbbra is a csepeliek pihenését szolgálja majd. Úgy vélte, a pumpapálya újabb értéke Csepelnek és a Kis-Duna-partnak.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A pályát a sportolni vágyók már augusztus 29. óta használhatják is. Építését az Országos Bringapark Programból nyert 21,3 millió forintból valósították meg, az önkormányzat pedig az 50 százalékos önerőn felül saját költségvetéséből építtette ki a pályához a világítást és a szervízpontot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek