Megnyílt az ország legnagyobb kerékpáros pumptrack pályája

A Bringapark Program két új, tatai kerékpáros-fejlesztés eredményét adták át szerdán közel az Öreg-tó partjához, az Építők parkban. Az egyik, a KOMBIbike kerékpárkölcsönző rendszer, amelynek járműveit öt szlovák és négy magyar településen lehet használni, a másik pedig az ország legnagyobb, 600 négyzetméteres kerékpáros pumptrack pályája, amely önálló élményt kínál a Tatabánya-Tata-Dunaalmás útvonalon vezető Által-ér völgyi kerékpárút mellett, olvasható Tata városának Facebook-oldalán.

A pumptrack vagy pumpapálya egy hullámformára kialakított útvonal, amely használható kerékpárral, görkorcsolyával, gördeszkával és rollerrel is. A pályán a sportoló pumpáló mozgást végez a testével, így hajtva lehetőleg tekerés nélkül a járművét, ebben a pálya kialakítása segíti.

A Kombi bike depo pedig a határon átnyúló integrált kerékpárkölcsönző rendszer projekt kapcsán valósult meg, amelyből kettő is épült Tatán. Az egyik az Építők parban, a másik a sportcsarnoknál található. Ez ma Európa legnagyobb ilyen jellegű kölcsönző-rendszere, amelynek első magyarországi állomása Tatán található. A közösen fejlesztett rendszer lehetővé teszi, hogy bárki bármelyik KOMBIbike állomásról bringát kölcsönözzön, amelyet aztán bármelyik állomásra visszavihet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek