Megdőlt a rekord az országos vízipisztolycsatán

Mikor meghirdették, már írtunk róla, hogy a Magyar Fürdőszövetség ebben az évben új nyári strandattrakciót indított. A lényeg az volt, hogy egy előre bejelentett időpontban egyszerre több ezren vegyenek részt egy vízipisztolycsatában, a programhoz csatlakozott fürdőkben, országszerte. 

a hajdúszoboszlói Hungarospában kerekítve 1200 fő vett részt - ezzel megelőzte a korábbi rekordtartó szigetvári fürdőtForrás: Hungarospa/Facebook

Végül az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, és országszerte kerekítve összesen 5900 fürdővendég vett részt valamelyik strandon a csatában. A csaták 14 órakor kezdőttek és 15 percesek voltak.

Ezekkel a számokkal két új rekord is született. Korábban ennyi helyszínen és ilyen sokan még nem vízipisztolycsatáztak együtt a fürdőzők.

A helyszíneket a 21. századi technika segítségével, online módon kapcsolták össze, így mindenhol ugyanakkor kezdődöhetett a program. Az ország minden részéből érkeztek résztvevők, összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral).

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervezőközpontja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású akciót - olvasható a Turizmus.com összefoglalójában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek