Minden, amit a malmokról tudni akartál, most megtudhatod a szentendrei Skanzenben

Minden a malmok körül forog a szentendrei Skanzenben augusztus 19-én és 20-án a Szent István napi ünnepi hétvégén.

Forrás: Skanzen.hu

Ha ellátogatunk a kétnapos hagyományos vigasságra, működés közben is megtekinthetjük a vidék képét évszázadokon keresztül meghatározó hagyományos malomtípusokat - szélmalomtól vízimalmon át a száraz-, és tiprómalomig. De ahogy a Skanzentől már megszokhattuk, kísérő programokkal is jelentkezik majd. Leszenk malomjátékok, gabonafelismerő játékok, malom-labirintus és molnárlegény próbatételek, kicsikre és nagyokra szabva egyaránt.

Az ünnep ideje alatt megsütik a múzeum malomkő nagyságú kenyerét, kóstolhatunk molnárkalácsot, és más, hagyományos őrleményből készült ételt is. A Skanzen Étterem kínálatában túrós zsámiska és vaníliamártásos darahab is szerepel.

Forrás: Skanzen

A kétnapos program során lehet cipót sütni, kitelepülnek a Skanzen Pékség munkatársai, akiktől a kovászos kenyér készítésének rejtelmeit leshetjük el. Molnársággal kapcsolatos meséket hallgathatunk a Skanzen mesélő helyszínén, a Hajdúbagosi házban.

Forrás: Skanzen

Szombaton a Majorka Bábszínház, vasárnap Bartha Tóni Bábszínháza és Paprika Jancsi szórakoztatja a gyerekeket a színpadon. Délután 3-kor koncertet ad a Kaláka Együttes, és lesz citerazene is Dömény Krisztiánnal. A kézműves foglalkozások során sok más mellett készíthetnek a látogatók kenderfonalból karkötőt, kenyérkosarat, szalma lovat és kenyérzsákot is. A részletes programért látogassatok el a skanzen.hu oldalra

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek