Ezeken a helyeken nézhetitek a tűzijátékot a Balatonnál, két napotok is lesz rá

A Balaton körül számos fantasztikus kilátópont található, ahonnan augusztus 20-án jól láthatók a tűzijátékok. Ráadásul akár két napon át is élvezhetetitek az esti parádét, mert két városban már 19-én fellövik a rakétákat. A nemzeti ünnepnapon a tűzijátékokat pedig általában időben eltolt kezdéssel indítják el, ami lehetővé teszi, hogy a hajón vagy vitorláson tartózkodók egymás után több helyszín fényjátékát is megcsodálhassák, írja a likebalaton.hu, amely összeszedte a tűzijátékok helyszíneit, és kezdésük időpontjait. Íme!

A Balaton 13 településén láthattok tűzijátékokat - a fotó illusztrációForrás: AFP/Valery Hache

Balatonföldvár: A kikötő és a közeli strandok nagyszerű helyek a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 21 óra.

Balatonszemes: Idén augusztus 20-án a szemesi focipályán várják a színes petárdák szerelemeseit. Kezdés: Kb. 22 óra.

Balatonlelle: A Móló sétányon lövik fel a tűzijátékot, így a Balaton-parton látható a legjobban. Kezdés: 21 óra.

Fonyód: A kikötőben láthatjuk a legjobban a tűzijátékot, de a megújult Panoráma sétány (Szaplonczay sétány) is remek hely a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 22 óra.

Balatonberény: A helyi strandon, vagy a Bélatelep melletti dombon található kilátópont jó hely lehet a tűzijáték nézésére. Kezdés: 21.30

Keszthely: A Festetics-kastély parkja, vagy a Helikon park partján található sétányról is gyönyörű rálátás nyílik a tóra, ahonnan csodálatosan látható a tűzijáték. Kezdés: 21 óra.

Szigliget: A Várhegyen található Szigligeti Várból fantasztikus kilátás nyílik a Balatonra, ahonnan csodálatosan látszik a tűzijáték. A kezdés időpontja még nem publikus.

Zánka: A strandról tökéletesen látható a tűzijáték, ahogy a tó felett szóródik szét. Kezdés: 21.30.

Balatonfüred: A Tagore sétány és a móló is kiváló kilátást biztosít a tűzijátékra. A Tihanyi-félsziget felé vezető út mentén található panoráma pontokról pedig egyedülálló kilátás nyílik a tűzijátékra. Kezdés: 22 óra.

Csopak: A strand és a móló is kitűnő kilátást nyújt a tűzijátékra, de a közelben található kilátókból is gyönyörű a látvány. Kezdés: 21.30.

Alsóörs: A mólónál vagy a kikötőben található szabadstrandokról csodálható meg a tűzijáték. Kezdés: 22 óra.

Figyelem, itt már 19-én is élvezheted a tűzijáték parádét!

Balatonboglár: 2023. augusztus 19-én, a Platán strandon látható a tűzijáték. Kezdés: 2023. augusztus 19., 22 óra.

Balatonfűzfő: 2023. augusztus 19-én Strand Partyt rendeznek a Föveny strandon, ahol nem tűzijáték, hanem látványos víz- és fényjáték szórakoztatja a közönséget. Kezdés: 2019. augusztus 19., 22 óra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek