Miskolc nem a legjobb úti cél idén nyáron, turistáknak nem ajánljuk

Zárt ajtók fogadják a turistákat idén nyáron az idegenforgalmára egyébként büszke Miskolcon. A város több turisztikai látványossága is zárva tart az elhúzódó felújítások és egyéb okok miatt, tudtuk meg a boon.hu cikkéből.

Az Avas-kilátóForrás: ArBePa/Wikipedia

Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb élményfürdőjeként számon tartott miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő tavaly október óta zárva tart. 2022 októberében azért zárták be, hogy garanciális javításokat végezzenek. Eredetileg december 31-re tervezték befejezni a munkát, ami egészen idén tavaszig eltartott, és azóta sem tudni, hogy a strand mikortól látogatható újra.

Az Ellipsum MiskolctapolcánForrás: Ellipsum Miskolctapolca/Facebook

Nem sikerült idejében befejezni a tavaly ősszel megkezdett park- és tófelújítási projektet sem Miskolctapolca idegenforgalmi központjában. A 2022 tavaszán megkezdett munkák hivatalos vége 2023 március 31-e lett volna, amelyet május 31-re toltak ki, de az átadás azóta sem történt meg. A parkrendszer „főutcáján", a Barabits sétányon megépített 6 árusítópavilon üresen áll, azaz az arra járó turisták nem tudnak emléktárgyakat vagy üdítőt vásárolni.

A Diósgyőri vár környékén sem jobb a helyzet. A nagyszabású várberuházás nagy lendülettel kezdődött meg, és már látszódtak is eredményei, ám idén februárban leállították, és azóta sem történt előrelépés.

Az arra járó turista elhagyott építési területtel találkozik. A vár közelében lévő, a miskolciak által közkedvelt Tündérkertben is megállt az idő.  A kertben igazából csak a legszükségesebb kertészeti munkákat végzik el: a vízfolyások nem működnek, a vendéglátóipari létesítményt pedig benőtte a gaz.

A Diósgyőri várForrás: Szekeres Andrea / Travelo

Idén megkezdődött az Avas-kilátó teljes felújítása, és az elé tervezett látogatóközpont építése, így a kilátó nem látogatható, és a Horváth-tető is csak nagy nehézségek árán közelíthető meg. A turisták inkább elkerülik ezeket a helyeket a kellemetlenségek elkerülése végett.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek