Ezt az erdőt választották Magyarország legszebbjének

Az Agrárminisztérium Facebook-játékában a Zsófia-kilátó, a Baktai-erdő, a Cuha-völgy, a Debreceni Nagyerdő, a Jakab-hegy és a „Szerkövek erdei" is versenybe szállt, hogy kiderüljön melyik Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelye – írja a Dehir. 

A 22 héten át zajló szavazás véget ért, a legtöbb voksot pedig a Debreceni Nagyerdő kapta.

Az Agrárminisztérium még február 11-én indította el a programot, amelyben hetente bemutatott egy-egy állami erdőgazdaságot, és megosztott nyolc-nyolc helyszínt a területükről, amelyekre a közösségi oldalon lehetett szavazni. Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint egymillió hektár erdőt kezelnek.

A győztes a Debreceni Nagyerdő lettForrás: Shutterstock/Gabbeee91

A játékban a Nyírerdő Zrt.-t, a debreceni Nagyerdőt, a Debreceni Erdőspusztát, a nyíregyházi Sóstó-erdőt, a Baktai-, a Gúthi-, a Bockereki- és a Dédai-erdőket indította, valamint a tiszadobi ártéri erdő is szerepel a palettán. A társaságok legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók, valamint mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út áll a rendelkezésre. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek