Szenzáció: Ezek a cuki hármasikrek a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakói

A természetben kritikusan veszélyeztetett észak-kínai leopárd (Panthera parduc japonensis) hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Szüleik, a parkban élő hétéves hím és a hároméves nőstény tavaly óta alkot egy párt. Az állatok az Európai Fajmegőrzési Program részesei.

Forrás: MTI/Balázs Attila

A három apróság – egy hím és a két nőstény kölyök – 102 napnyi vemhesség után jött a világra, közölte Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark zoológiai osztályvezetője az MTI-vel.

Révészné Petró Zsuzsa hangsúlyozta, a szaporulat szenzációnak számít, mert a világon mindössze 54 egyed él ebből a ritka leopárd alfajból. Nyíregyházán a kicsik világrajövetelével így már öt példányukat láthatják a látogatók.

A most négyhetes utódok életük első állatorvosi vizsgálatán megkapták a vakcináikat és az egyedi azonosítóikat, majd a féreghajtás után megmérték a tömegüket. Az egyenként 1180, 1340 és 1360 gramm súlyú kölykök hősiesen tűrték a vizsgálatot.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Mint általában a nagymacskák, ezek a laopárdok is magányos életmódú állatok, így csak a párzási időszakban találkozik a hím a nősténnyel. A sikeres randevú után a nőstény egyedül neveli kölykeit - írja az MTI összefoglalója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek