Szenzáció: Sarki farkas hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban!

Nagy az öröm a Nyíregyházi Állatparkban, hiszen a farkaskölykök érkezése, valóságos boldogságbomba a dolgozók, és az állatbarátok közösségi körében egyaránt.

A 17 napos kölykök most estek át életük első állatorvosi vizsgálatán, mely során az általános állapotfelmérés mellett testtömegmérés, ivarmeghatározás, féreghajtás, vakcinázás és egyedi azonosítóval való ellátás történt. Az apróságok, életkoruknak megfelelő fejlettségűek s a vizsgálat során az is kiderült hogy két kan ( 1755g / 1880g ) és egy szuka (1668g) található a farkas alomban.

A hét szenzációja - Sarki farkas hármasikrek születtek Nyíregyházán.Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A két éves anyaállat 63 napi vemhesség után hozta világra -a maga készítette kotorékban - kölykeit, a Nyíregyházi Állatpark egyik farkaskifutójának félreeső zugában. A két és fél hetes sarki farkas kölykök, hat hetes korukig anyatejet kapnak, majd fokozatosan szoknak át a szilárd táplálékra, amely a farkasok esetében elsősorban húst jelent. A tejtáplálás és a húsevés közötti átmeneti időszakban felöklendezett táplálékot is kapnak majd a farkasmamától. Az alábbi videóban, ti is láthatjátok a cuki farkaskölykök táplálkozását. 

Az Észak-Amerika sarkkörön túli területein honos állat, sarki farkas ( Canis lupus arctos) a farkasok egyik legnagyobb testű alfaja. Tundrán él kisebb családi közösségekben, télen esetenként a családok nagyobb hordákba verődnek. Jellegzetességük az egész évben fehér bunda, amely a kifejlett egyedekre jellemző, a kölykök azonban az első vedlésig a rejtőzködést segítő sötétszürke színűek.

A modern technikának köszönhetően páratlan felvételeket tudhat magáénak az állatkert arról, ahogy az anyaállat a kotorékban neveli kicsinyeit, így folyamatosan végig tudják kísérni fejlődésüket. Annyit már tudni lehet, hogy a kis sarki farkasok szeme kinyílt, és hamarosan kúszás helyett már járni is képesek lesznek.

A cuki kis hármasikrek.Forrás: Nyíregyházi Állatpark

 Az ivarérettséget a nőstény két évesen, míg a hímek három évesen érik majd el. – tudtuk meg a Nyíregyházi Állatpark sajtóhíréből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek