Már a Mecsek és a Villányi-hegység vonzáskörzetében is utazhatunk napijeggyel

Már a Mecsek és a Villányi-hegység vonzáskörzetében is utazhatunk a MÁV-Volán-csoport járatain szezonális napijeggyel. Július 1-jétől Mecsek napijegy és Tenkes napijegy néven válthatjuk meg az érvényesség napján a kijelölt járatokon korlátlan utazásra jogosító jegyeket.

A Mecsek hintájaForrás: Travelo.hu

A jegyek a tanítási szünet végéig minden napra, azt követően hétvégi és ünnepnapokra válthatók meg a MÁV pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online, a MÁV applikációban.

A Mecsek napijegy a Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest-Dombóvár-Pécs fővonalon Dombóvár-Pécs között, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon érvényes, továbbá az ezen vasúti vonalszakaszok által határolt területen lévő településeken közlekedő helyközi buszjáratokon. A Mecsek napijegy 1990 forintért érhető el mindenki számára. Az új jegynek köszönhetően kedvezményes áron utazhatunk az Országos Kéktúra útvonalához is, érdemes a kirándulások szervezésénél is a busszal vagy vonattal való utazást választani.

Az Orfűi-tó látképeForrás: MTI/Branstetter Sándor

A Tenkes a Villányi-hegység legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környéken kirándulóknak nyújt kedvezményes utazást a MÁV-Volán-csoport. A Tenkes napijegy vasúton a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs-Villány között, valamint a Villány-Mohács vonalon lesz érvényes. A Pécs-Mohács-Villány-Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy. A Tenkes napijegy egységesen 1490 forintba kerül.

A Mecsek és a Tenkes napijegy mellett a mostani szezonban is elérhető a Bakony napijegy, a Balaton24 és Balaton72 napijegy, a Borongoló napijegy, a Dunakanyar napijegy, a Mátra24 napijegy és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek