Különleges és új helyszínt kaptak a Mecsek állandó programjai

A Mecsekerdő Zrt. által létesített ötszáz négyzetméteres Mecsek Discovery Center (MDC) névre keresztelt komplexumban a Mecsek kulturális és természeti világát bemutató kiállítás és erdei iskola kapott helyet.

Mecsek Discovery CenterForrás: Mecsekerdő Zrt.

A közel nulla energiaigényű épület földszintjén egy 140 négyzetméteres kiállítóteret találunk, ahol - sok minden más mellett - forrást bemutató dioráma, magasles és borzvár, távcsövek és egy beépített kulcsos turistaház is vár ránk, míg a felső szinten korszerű oktatási terek kaptak helyet.

A digitális tartalmakkal is gazdagon fűszerezett kiállítást a Mecsek Discovery Center mobilapplikáció teszi teljessé, amelyben helyet kaptak a közeli Mecsextrém parkot övező Mókus tanösvény állomásaihoz tartozó feladatok is.

Határokon átnyúló együttműködés

A beruházás 1,7 millió eurós támogatású, a magyar-horvát határon átnyúló együttműködési program INTERREG pályázatának támogatásával valósult meg. Az EAGLE névre keresztelt turisztikai projekt keretében infrastrukturális fejlesztések, turisztikai és ismeretterjesztő szolgáltatások valósultak meg a Dráva folyó két oldalán is, Horvátország északkeleti és hazánk délnyugati részén.

Horvátországban egyebek mellett új kilátó épült, valamint egy tájház és egy borospince rekonstrukciójára is sor került, de a projekt emellett természetismereti és túravezetői képzéseket, kerékpáros- és madármegfigyelő rendezvényeket is magában foglal.

Jó tudni, hogy a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolai programjain évi 7-14 ezer diák vesz részt, a beruházással pedig mostantól még több lehetőség nyílik azok számára, akik autentikus módon szeretnének megismerkedni az erdők világával.

A Mecsekben számos ökoturisztikai fejlesztés valósult meg az elmúlt években, s a korábbiakhoz képest összehasonlíthatatlanul gazdagabbá vált mára a térség ilyen szempontból. A beruházások azt is szolgálják, hogy a gyerekek a természet ismerete és szeretet mellett nőhessenek fel - hangzott el az átadón, az MTI összefoglalója szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek