Kölcsönzés, útvonaltippek, szervezett túrák várnak Kapolcs új kerékpáros központjában

Lezárult a kapolcsi MűvészVölgy Kúria épületegyüttesének több éves fejlesztése, melynek részeként együttműködésében új biciklis központot adtak át Kapolcson.

Az új kerékpáros központban kölcsönző, szervezett túrák, biciklis információnyújtás, útvonaltippek is segítik mindazokat, akik két keréken fedeznék fel a Dél-Bakony és a Balaton-felvidék térségeit, derül ki a mai átadóról készült sajtóközleményből.

A legújabb kerékpáros központ KapolcsonForrás: MűvészVölgy Kúria

A MűvészVölgy Kúria Kapolcs kulturális és turisztikai központja, amely komplex, négyéves beruházás eredményeként nyerte el a mai formáját. A komplexum helyet ad helytörténeti és kortárs képzőművészeti kiállításnak, turisztikai információs pontnak, rendezvénytérnek és kávézónak, közösségi irodának, illetve helyi sajtkészítők műhelyének is.

Az önkormányzati tulajdonú épületegyüttes teljes felújítása mellett a fejlesztők magánberuházásának keretében Kapolcs települése egy ikonikus, a HelloWood által egyedileg erre a helyszínre tervezett faszerkezetes színházzal is gazdagodott.

Ilyen kerékpárokat kölcsönözhetünkForrás: MűvészVölgy Kúria

A MűvészVölgy Kúria új épülete – Balatonfüred, Balatonföldvár és Keszthely után –, immáron a negyedik BalatonBike365 kerékpáros szolgáltató pont, amely egész évben várja a kerékpárosokat.

Családdal kerékpározni a Balatonon

A MűvészVölgy Kúriában tartott megnyitón jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingigazgatója a Kajla a Balaton körül programot, amelyben kerékpározni igyekeznek a családokat a Balatonra csábítani egész évben. A Kajla útlevelek kifejezetten alsó tagozatos diákok számára készülnek és országszerte több mint 500 helyszínen gyűjthetik bele a gyerekek a pecsétet, de felmutatásukkal kedvezményt is lehet kapni, mostantól pedig speciális bringás pecsétekkel is gazdagodhatnak az útlevelek.

A BalatonBike365 túrái közül kiválasztottak 10 olyan útvonalat, amely az egész család számára – akár 5-6 éves kisgyerekekkel is – könnyen teljesíthető, szórakoztató, biztonságos és tartalmas kikapcsolódást jelent. A Kajla bringakörök mentén speciális bringás pecsétet gyűjthetnek a kicsik Kajla útleveleikbe, vagy a projekt keretén belül készülő kiadványokba, amelyek mostantól országosan elérhetők a Tourinform irodákban.

Kapolcs jövője

A megnyitón szó volt arról is, hogy a beruházást végző OXO csoport további fejlesztéseket tervez Kapolcson. Ezek célja többek között, hogy a falu a Művészetek Völgyén kívül is képes legyen turisztikai és kulturális élményeket nyújtani az oda látogatóknak. A tervek között szerepelnek a minőségi szálláshelyeket és a minőségi vendéglátást szolgáló beruházások.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek