Összement az avasi kilátó

Korábban már beszámoltunk róla, hogy felújítják az idén 60 éves miskolci Avas kilátót. Április 12-én óriásdaruval emelték le az avasi kilátó csúcsát, nemrég pedig elkezdődött a kilátó körbeállványozása. A kilátó kinézete mostanra teljesen megváltozott, a napokban a volt presszó szintről eltávolították az ablakokat, és a tervek szerint olyan ablakokat építenek be, amelyek teljes egészében, a padlótól a plafonig terjednek, azaz panoráma kilátást biztosítanak – olvasható a BOON oldalán.

Az ablakokat már eltávolították, a kilátót felállványoztákForrás: BOON.hu

A Történelmi Avas rekonstrukció projekt során felújítják a külső homlokzatot, kicserélik a padlóburkolatot, valamint a teljes épületgépészet - elektromos hálózatok, víz- és szennyvízrendszer is megújul. Ezenkívül meg kell oldani a kilátó körüli járda kiszélesítését és felújítását is.

Az avasi kilátó a 60 éves fennállása alatt ekkora átalakuláson még nem esett át.

A tervező célja az volt, hogy a város felé magasodó tévétorony karaktere ne változzon meg gyökeresen, de kialakításában és felszereltségében alkalmazkodjon a kor elvárásaihoz. A felújítási munkálatok várhatóan idén ősszel fejeződnek be.
(Címlapfotó: Facebook/Avasi kilátó kávézó)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek