Hamarosan bezárják Miskolc ikonikus kilátóját

Megtartották a búcsúbulit és február 20-ig ki kell költöznie a helyiségből a miskolci Avas kilátó kávézójának, mert nemsokára kezdődik a tervezett 8 hónapos felújítás – olvasható a BOON oldalán.

A miskolci Avas kilátó felújítása nemsokára elkezdődikForrás: Facebook/Avasi kilátó kávézó

Az idén 60 éves kilátó felújítása a Történelmi Avas rekonstrukció projekt része, amely során felújítják a külső homlokzatot, kiegészítik a burkolatot, valamint a szennyezett felületeket is megtisztítják. Ezenkívül meg kell oldani a kilátó körüli járda szélesítését és felújítását is. 

A kilátó földszinti, szabadtéri teraszát alkalmassá akarják tenni szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására, valamint a jelenlegi töredezett, repedéses aszfaltburkolatot felbontják és kialakítják az akadálymentes megközelítést is. A kilátó alatti elhanyagolt zöldfelületekkel rendelkező, közel 400 négyzetméteres területre árnyékolással ellátott sétányt terveznek.

A kilátó 60. születésnapján januárban fényfestést is rendeztekForrás: MTI/Vajda János

Rák Mónika, a kilátó kávézójának bérlője elmondta, hogy február 20-ig ki kell kiköltözniük, de arról nem tud információt mondani, hogy mikor kezdődik pontosan a kilátó felújítása. A tervek szerint a felújítás 8 hónapig tart majd, és úgy számol, hogy decemberben nyithat újra. A kávézóban nem lesz szerkezeti változtatás, csak hőszigetelik a helyiséget, kicserélik az ablakokat, és belső munkálatokat végeznek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek