Hétvégére bezöldül Gyula belvárosa

Hétvégén ismét megrendezik a Gyulai Virágok Fesztiválját, amelyen hatvan kiállító mutatja be különleges növényeit, kertészethez kapcsolódó termékeit - adta hírül az MTI.

Virágos programok, koncertek és táncos bemutatók is lesznekForrás: Facebook/GYULA a történelmi fürdőváros visitgyula.com

Szászné Várkonyi Adrienn, a város főkertésze elmondta, a kiállítók tíz százaléka először jön el a programra. A legtöbben egynyári virágokat kínálnak, de évelő növényekből, faiskolák termékeiből ugyancsak választhatnak a látogatók, sőt, újdonságként egy gazdabolt is jelen lesz.

A szokásoknak megfelelően ezúttal is jelen lesz egy-egy terület specialistája: így tavirózsákkal, rovarevő növényekkel, kaktuszokkal, pozsgásokkal, mediterrán növényekkel és azok szakértőivel is találkozhatnak a látogatók.

Idén is lesznek kiegészítő programok. A gyerekeknek kiírt Az én virágos kertem rajpályázatra beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik a művelődési központ árkádjai alatt. Ebben az évben is megtartják a virágkötészeti versenyt, és lesz bonsaibemutató is.

A színpadi programok között lesz mazsorettbemutató, koncertezik a Körös Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Gyermek fúvószenekar, lesz néptánc és modern tánc, szombaton pedig két nagy koncert is: fellép a Dirty Slippers, este pedig Deák Bill Gyula. Egésznapos kísérő rendezvényként kézműves játszóház várja a legkisebbeket.

Az ingyenesen látogatható fesztiválnak lesz vendégtelepülése is, ezúttal Sátoraljaújhelyt ismerhetik meg a látogatók, egyebek mellett bemutatkoznak a település borászai és borkóstoló is lesz. A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek