Nemsokára újabb fővárosi buszra szállhatunk fel kerékpárral

Új vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség Budapesten: április 29-től, szombattól a II. és III. kerületet összekötő 29-es buszra kerékpárral is felszállhatnak a BKK utasai – olvasható a BKK sajtóközleményében.

A szolgáltatásnak köszönhetően mind a járat útvonalának környezetében lakók, mind az erre kirándulók könnyebben közelíthetik meg kerékpárjukkal az észak-budai térségeket.

A járat vonalán több olyan látnivaló is található (pl: Szemlőhegyi-barlang), amelyet egy rövid kirándulás keretében akár kerékpárral is meglátogathatnak az érdeklődők. A 29-es busz több olyan megállót is érint, ahol másik kerékpárszállításra is kijelölt járatra is át lehet szállni.

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható. A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen.

Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Egy buszon csak egy kerékpár szállíthatóForrás: BKK

A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításért is fizetni kell, tehát a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek