Mostantól kenun és elektromos csónakon is felfedezhetjük a Hortobágyot

A Hortobágy folyó és a Nyugati-főcsatorna vízitúra-fejlesztésének eredményeként immár nemcsak a szárazföldön, a pusztát bejárva, de a vízről is megcsodálhatják az ország egyik legnépszerűbb természetvédelmi területét az ide látogatók. A kenutúra-fejlesztésre mintegy 30 millió forintot nyert az egyesület, melyből két elektromos csónakot és nyolc kenut szereztek be – írja a haon.hu.

Forrás: Kiss Annamarie/haon.hu

"Végre, ismét lehet kenuzni a Hortobágy folyón és a Nyugati-főcsatorna egyes szakaszain. Azért ismét, ugyanis a helyiek néhány éve ezt már megtehették. Ez most egy kiváló alkalom számukra, hogy felelevenítsék a régi emlékeket, de azoknak is, akik vízitúrázással egybekötve ismerkednének meg az itteni természeti értékekkel, a vízi élővilággal és a Hortobággyal" – mondta Veres Hajnalka, a beruházó Terepszemle Stúdió elnöke. Mint fogalmazott, fontos, hogy minél többen megismerjék az itteni természeti értékeket, mert akkor megszeretik azokat, és amit szeretnek, azt megóvják.

Forrás: Kiss Annamarie/haon.hu

 Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója rámutatott: az elmúlt években jelentősen nőtt a látógatószám a Hortobágyon, míg 2014-ben alig ötezren keresték fel a lovasnapok programjait, a legutóbbi alkalomkor már több mint 20 ezer ember volt kint.
"A mostani fejlesztéssel pedig nemcsak újabb pontokra juthatunk el, hanem a meglévő programokat más szemszögből is meg tudjuk nézni" – hangsúlyozta.

Jakab Ádám, Hortobágy község polgármestere kiemelte, egy nagyobb volumenű projekt részeként idén rendbe tették a 190 éves Kilenclyukú híd környezetét, ezzel is hozzájárulva a kenutúra-szolgáltatás létrejöttéhez, mellyel egy újabb értékes programmal gazdagodott a település.
" 2023 a fejlesztések éve Hortobágyon, amelynek keretében megvalósul a Körszín és a Pásztormúzeum újjáépítése, a víziszínpad felújítása és a látogatóközpont szolgáltatásainak fejlesztése" – tette hozzá.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek