Videó: Óriás harcsákat fogtak a Hortobágyon

A november 12-én, szombaton az Ohati 3-as horgásztónál megtartott pecás találkozó a várakozásokon felüli eredménnyel zárult, ugyanis a résztvevők 21 darab harcsát fogtak, köztük egy óriás harcsapárost is – olvasható a Pecaverzum oldalán.

Az óriásharcsákat több mint egy órán át fárasztottákForrás: Pecaverzum

A rutinos és egyben rendkívül sikeres Zalkodi András a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. Ohati horgásztavához szervezett egy napközbeni pergető összejövetelt, amelyen mintegy tucatnyian vettek részt. „Nagyon sok 15-20 kilogramm körülit fogtak, és akasztottak nagyokat is, amelyek sajnos elmentek. Amikor ebben az 1,20-as vízben a gumi után egy-egy ilyen 80-90 kilós elindult, akkor aztán mindenki meglepődött egy pillanatra" – mesélte a Pecaverzumnak Zalkodi András, aki egy héttel korábban egy éjszakai peca alkalmával két kapitális példány partra terelésénél is jelen volt.

A két bandanagy 90 kilós és egy 65 kilós példány volt, előbbit ráadásul ultralight felszereléssel akasztották, és több mint egy órán át fárasztották. A fényképeket reggel készítették el, majd visszaengedték mindkét óriás bajszost a vízbe. Ohaton él az ország minden bizonnyal legnagyobb harcsája, egy 280 centisre becsült ragadozó, amelyet tavaly novemberben Czimmermann Gábor és Koós Ferenc megakasztottak, de 2,5 órás küzdelem ellenére sem tudta végül kiemelni a vízből, a hal végül meglépett az utolsó pillanatban. Zalkodi András elmondta, idén is látta már a tó királyát, tehát még a vízben van, és továbbra sem tudta eddig senki sem fotózásra bírni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek