Nyáron már retró hangulatú nosztalgiabuszon is utazhatunk Ferihegyre

Restaurálása után a nyáron ismét forgalomba áll a 80-as évek ikonikus reptéri járata, a Centrumbusz, és nosztalgia élményjáratokat fog teljesíteni Budapest belvárosa és a ferihegyi repülőmúzeum között - tájékoztatta a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) az MTI-t.

A Centrumbusz 1985-ben jelent meg Budapest közlekedésében, a Volánbusz ezzel a járattal egészítette ki a frissen átadott Ferihegy 2 terminál szolgáltatásait. Az Ikarus gyár külön erre a célra tervezte, és 260.32R típusjelzéssel látta el az autóbuszokat, amelyek a Ferihegyi repülőtér és az Erzsébet tér között szállították az utasokat.

A Centrumbusz flottájának igényes járművei a 80-as évek közepén a modern hazai vállalati vizuális kultúra előfutárai voltak. Egy feltörekvő szocialista ország képét közvetítették, amely képes helytállni a fejlett kapitalista országok diktálta versenyben.

Restaurálás után nyáron áll forgalomba a CentrumbuszForrás: Aeropark/Facebook

A Légiközlekedési Kulturális Központ az Aeropark repülőgépmúzeum üzemeltetőjeként - a BKV és a Volánbusz mellett - az ország legnagyobb Ikarus nosztalgiabusz-flottájával rendelkezik. A központ a repülőtér történetéhez szorosan kötődő autóbuszok felkutatását, restaurálását és bemutatását is feladatának tekinti. Ebbe a sorba illeszkedik a most elkészült Centrumbusz, amelynek  nosztalgiajáratain az utasok a 80-as évek retróhangulatát idézhetik fel.

A Centrumbusz célállomása a ferihegyi repülőmúzeum lesz,  amely az elmúlt évben rekordszámú, 100 ezer látogatót fogadott - közölte az LKK.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek