Újabb egzotikus úti célra indulnak fapados járatok Budapestről

Miután a Wizz Air januárban elindította közvetlen járatait Budapestről a szaúd-arábiai fővárosba, Rijádba valamint Dzsiddába, a korábbi bejelentéshez hűen áprilistól egy újabb szaúdi úti céllal bővül a kínálat. Hamarosan Dammám városa is közvetlen elérhetővé válik a magyar fővárosból a diszkont légitársasággal. Mindhárom városba heti két-két alkalommal közlekednek a járatok.

A Khobar víztorony DammámbanForrás: SAAHIL S. SHEIKH/Shutterstock

Ez a Perzsa-öböl partján fekvő város békés vízparttal, dús zöld parkokkal és makulátlan strandokkal várja a vendégeket.

Az Abdulaziz Király Világkultúra Központ, más néven IthraForrás: MAHEEN/Shutterstock/Afzal Khan Maheen

A város a Keleti tartomány kulturális központja, ahol a látogatók meglepően sok különböző kultúrát ismerhetnek meg. A sokszínűségének köszönhetően Dammám az ország egyik legliberálisabb városa, tökéletes elegye a nemzetközinek és a helyinek, valamint a réginek és az újnak.

Dammám egyik parkjaForrás: Shutterstock/Afzal Khan Maheen

A történelem és a kultúra szerelmesei elmerülhetnek a város egyedi és nemzetközi ételkínálatában, ellátogathatnak a történelmi leleteket, kéziratokat és antik tárgyakat őrző Heritage Village-be, a környék gazdag történelmével pedig az izgalmas leletekkel, veterán autókkal és a Korán 500 éves másolatával is büszkélkedő Al Jowarah Múzeumban ismerkedhetnek meg behatóbban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek