Közeleg a nyaralós szezon: Elindult a Tisza-tó expressz

Elindult a Máv Tisza-tóhoz közlekedő közvetlen járata, közel 50 kerékpárhellyel a fedélzetén. Március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta indul a Tisza-tó expressz, írja a vasúttársaság, közleményében.

50 kerékpárhellyel a fedélzetén közlekedik a Tisza-tó expresszForrás: MÁV

A közvetlen járat 2021-ben indult el, tavaly óta pedig már meghosszabbított útvonalon, Tiszafüred érintésével Balmazújvárosig közlekedik. Ha bicajjal fedeznéd fel a tó környékét, a Tisza-tavi kerékpárjegyet érdemes választanod, amellyel bármely magyarországi vasútállomásról szállíthatod a  bringádat a Tisza-tóhoz vezető 3 vasútvonal bármely állomásáig és vissza.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben a Máv járatain országszerte csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton, ami 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat, írja a vasúttársaság, hozzátéve, hogy a kerékpárszállítás mellett az utasok úgy is egyre jobban ki tudják használni a kombinált zöld közlekedés előnyeit, ha kerékpárjukat az állomásokon hagyják.

Országszerte mintegy 2000 kerékpár tárolására alkalmas, fedett, bekamerázott B+R kerékpártároló épült az utóbbi időben, kiemelten Budapest elővárosaiban. A jelenleg működő 10 elővárosi vasútvonalon mintegy 80 állomáson áll rendelkezésre színvonalas B+R tároló, nagyságrendileg 4000 férőhellyel, írják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek