Vidám színekben pompázó orchideák között melegedhettek Vácrátóton

A múlt héten számoltunk be arról, hogy lenyűgöző Orchidea Fesztivál nyílt London világhírű növénykertjében, a Kew Gardensben, amelyet március 5-ig lehet megtekinteni. De nem kell egészen a brit fővárosig utaznia annak, aki gyönyörű, színes orchideákat szeretne nézegetni.

Vácrátót Nemzeti Botanikus Kertjének közösségi oldalán megjelent friss posztban az olvasható, hogy a kert Orchidea- és Broméliaházában egyre több papucsorchidea (Paphiopedilum) nyitja virágait. A hideg ellenére kellemes sétát tehettek ott, hiszen üvegházaik és két állandó kiállításuk jó alkalmat adnak egy kis melegedésre.

Forrás: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót/Facebook

A papucsorchideák a nevüket jellegzetes megjelenésű virágairól kapták: mézajka valóban papucshoz hasonlít. E nemzetség mintegy 50 faja Kínától és a Himalájától egész Délkelet-Ázsián keresztül Új-Guineáig él. Szobában való nevelésre azonban leginkább a hibridek alkalmasak. Tartósan virít, ezért kiválóan bevált vágott virágnak is. A virág színe fajtól és fajtától függően az erős pink, a mélybordó és a sárga különböző árnyalataiban pompázhat, sőt, pöttyös vagy csíkos is lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek