Hóholdnak nevezett telihold köszönt ránk az égbolton, így ragyogott a Balatonnál

Ma, február 5-én 16:20 perctől bukkan fel a telihod teljes pompájában a horizonton, amit egyébként Hóholdnak is neveznek. Csodálatos kép készült ma erről a látványról Zala megyében, ahol a lilás égbolton tündökölt.

Telihold a Balaton tanúhegyei felett a Zala megyei Nagyradáról fényképezveForrás: MTI/Varga György

Érdemes azt is tudni, hogy a lenyűgöző látvány mellett a Nap által teljesen megvilágított Hold zavart és feszültséget is kelthet. Ha esetleg rosszabbul aludtál a napokban, mint máskor, akkor abban a telihold hatása is benne lehet. Bár korábban sokan kételkedtek benne, mára tudományos kutatások bizonyítják, hogy a holdfázisok hatással vannak az alvásunk minőségére. De nem csak az alvásunkra, hanem a táplálkozásunkra is, mivel holdtöltekor erős vágyat érzünk, hogy a feszültségünket az evéssel vezessük le. Ilyenkor fontos, hogy könnyen emészthető ételeket válasszunk. A fogyókúrát a teliholdat követő 1-2 napon érdemes elkezdeni

Az Astronet.hu cikke szerint, amikor a Hold az Oroszlánban jár, mint a mai napon is, felébred az öntudat, és győztes csatákat vívhatunk önmagunkért és másokért. A Hold itt a Nap jegyében jár, így a kreativitás és az örömök tüzes energiákat kapnak. Fontos, hogy ebben az időszakban tudatosan kezeljük a hatalomhoz való hozzáállásunkat. Érzékeny testrész: a szív és az érrendszer, melyek az érzelmi állapototainkat tükrözik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek