Bezárt az ország egyik legismertebb ökocentruma

A hírt, hogy bezárta kapuit a Tisza-tavi Ökocentrum, melynek édesvízi akváriumához 2022-ben majdnem 210 ezren látogattak el, a látogatóközpont honlapján olvastuk. Ezek szerint az ökocentrum január 9-én karbantartási munkálatok miatt bezárt, és egészen március 10-ig zárva is maradnak a kapui.

Igazi télűző látképForrás: Szekeres Andrea / Travelo

A vezetőség jelezte, a munkálatok célja, hogy Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, a centrum kiállításai és bemutatói megújulva, megszépülve várják és fogadják újra a látogatóikat. Az Ökocentrum várhatóan március 11-én, 10 órától fogadja ismét az érdeklődőket.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot 2012. április 27-én nyitották meg. Azóta több mint 2 millió látogató kereste fel a víz feletti tanösvényt, az akváriumot, a kiállításokat. Két évvel korábban a központ nagy felújításon esett át. Megújult a park dongaútjainak és hídjainak jelentős része, felújított állapotban, új eszközökkel várja látogatóit a park halászati bemutató részlege, és a főbejárat környezete is átalakult, hiszen elkészült a forgalmas 33-as úton átvezető gyalogátkelőhely és a hozzátartozó járdák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek