Már csak ez az egyetlen sípálya tart nyitva az országban

A tavaszias időjárás miatt szinte lehetetlenség a sípályákat üzemeltetni. A mátraszentistváni sípark az egyetlen, amelyik még kitart az országban, és mindent megtesznek, hogy minél tovább maradhasson nyitva – írja a heol.hu.

Mátraszentisván egyelőre még kitart - illusztrációForrás: Sípark Mátraszentistván/Facebook

Ugyan a tavaszias körülmények ellenére is lehet síelni, de itt sincs elég hideg a hóágyúzáshoz. Az előző héthez képest változás, hogy elmarad az esti síelés, jegyeket pedig előszezoni árakon válthatunk. Mindennap 9:30-tól 16:30-ig várják a síelni vágyókat – posztolt hivatalos Facebook oldalán a Mátraszentistváni Sípark szerdán.

Hozzáteszik: „Minden lapát hóért megküzdünk! Mindent megteszünk hogy nyitva maradhassunk a téli szünetben! Az előrejelzések szerint erősebb lehűlés nem érkezik a következő napokban, ezért a meglévő hómennyiséggel és kedvezményes előszezoni jegyárakkal működünk. Változóan felhős-napsütéses időnk lesz. Kedden és csütörtökön gyengébb hidegfront érkezik, bár hóágyúzni nem tudunk, de az éjszakai fagyok segíthetnek az állag megőrzésben. A hosszú 4-es kék pályánk nyitvatartását előző napi ratrakolás sikerétől tesszük függővé, a Sípark felső részén ("Kezdők síliftjei" terület, D, E, G) továbbra is kitartunk, így a Síiskola és a többi szolgáltatás is folyamatosan tud működni amíg az erősebb hidegfront meg nem érkezik."

Eplény hétőn jelentette be, hogy a kedvezőtlen időjárásra tekintettel január 4-től zárva tart.

A zárlat ideiglenes, csak a következő lehűlésig tart. A hazai síterepek közül Eplény rendelkezik a legnagyobb teljesítményű hóágyúkkal, így az első hidegebb éjszakák után újraindulhat a síelés – írják weboldalukon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek