Milyen időre számíthatunk karácsonykor?

Hazánkban a fehér karácsony legnagyobb sajnálatunkra ugyan, de nem tekinthető gyakorinak, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat cikkéből. A hótakarós karácsonyi napok száma az 1960-as években volt a legtöbb, de az 1990-es és 2000-es években (2001, 2002) is fehér karácsonyunk volt. 

Sajnos idén sem számíthatunk hóra, br az előrejelzések novemberben még mást ígértek, mára bizonyossá vált, hogy hó helyett még eső is eshet karácsony napjain. 

Dánia északi és keleti részén már a hónap elején jelentős fennakadásokat okozott a hóForrás: MTI/EPA/Ritzau/Henning Bagger


A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a következőképpen alakul az időjárás szentestén és karácsony két napján. 

Szenteste napja

Reggelig, kora délelőttig még szórványosan várható eső, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre több helyen süt ki a nap. Délután elszórtan lehet futó zápor. A nyugati szél több helyen lesz élénk. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony első napja

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég: délelőtt keleten, délután nyugaton lehet pár órás napsütés. Reggel 3, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk. A délies szél gyenge marad.

Karácsony második napja

Sűrű ködfoltok képződnek reggelre, melyek északon egész nap megmaradhatnak. Délnyugaton kevés napsütés előfordulhat, majd késő délutántól északnyugat felől eső, zápor valószínű. Estétől megerősödik az északnyugati szél. 11-12 fok ígérkezik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek