Mínusz 50 Celsius fok alá is süllyedhet a hőmérséklet

A Föld leghidegebb falvában, a kelet-szibériai Ojmjakon településen a mínusz 60 fok körüli hőmérsékletek nem ritkák. De az Egyesült Államokban hasonló körülményeket tapasztalni már egy kicsit szokatlanabb...

A hófedte Brooklyn hídForrás: Shutterstock.com

A legfrissebb hírek szerint évtizedek óta nem tapasztalt hidegre, havazásra és szélviharokra, valamint ezzel járó áramkimaradásokra készülnek az ország középső államaiban. És ez nem csak egy pánikkeltő hír, számos államban már december 21-én is jóval fagypont alatt maradt a hőmérséklet.

A szokatlanul hideg sarki légtömeg északnyugat felől érte el az országot. Hatása az Egyesült Államok szinte teljes területén érzékelhető lesz, a következő napokban a déli államokat is eléri. Az amerikai meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország teljes középső területére, az ünnepre utazást tervezőket óvatosságra kérték.

Seattle repülőterén már december 21-én szerdán csaknem 200 járatot kellett törölni. Az északi államokban szerda reggel már mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet, de a déli Texas nagy részén is fagypont alatt volt a hőmérséklet. Dallasban a mai nap, vagyis csütörtökön az előrejelzések szerint már nem emelkedik a hőmérséklet mínusz 9 fok fölé.

Az előrejelzések szerint a következő napokban az ország legészakibb területein akár mínusz 50 foknál is hidegebb lehet, ami viharos széllel párosul. A hatóságok fokozott óvatosságra kérték a lakosságot, az állattartók figyelmét is felhívták arra, hogy helyezzék biztonságba állományukat.

A hideg levegő az előrejelzések szerint december 23-ra eléri a délkeleti Floridát, amelynek északi részein fagyra adtak ki figyelmeztetést, és a hatóságok külön felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy gondoskodjon a vízvezetékek védelméről – írta összefoglalójában az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek