5 paradicsomi hely, ha téli napsütésre vágysz

Jelenleg mindenki a karácsonyra van ráhangolódva, de amint eltelnek az ünnepek, tudatosul bennünk, hogy még jó pár fagyos, szürke hetet el kell viselnünk az első tavaszi napsütésig. Szerencsére vannak helyek a világon, ahol a januári-februári időszakban is garantált a jó idő. Mutatjuk, hova utazzunk, ha felszeretnénk töltekezni egy kis D-vitaminnal.

A ParkSleepFly utazási blog és a Forbes Advisor pénzügyi tanácsadó szolgáltatások külön-külön rangsorolták a világ legjobb téli úti céljait, olyan helyeket, amelyek ideálisak arra, hogy a kontinentális éghajlaton élők felmelegedjenek a téli hónapokban. Olyan szempontokat elemeztek, mint az átlaghőmérséklet, a szállodai költségek, a csapadék mennyisége, valamint a napsütéses órák száma decemberben, januárban és februárban.

A thaiföldi Phuket paradicsomaForrás: pixabay.com / Mariamichelle

Ezek között vannak olyan úti célok, amelyek egész évben melegek, más helyeken csak akkor magas a hőmérséklet, amikor nálunk alacsony. A Time Out brit programmagazin egy listát állított össze a két tanulmányból, ebből mutatjuk a legjobbakat:

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek városában 21 Celsius fok az átlaghőmérséklet az évnek ebben az időszakában, és napsütésből is kapunk bőven, nem kevesebb, mint napi 8,82 órát.

Bangkok, Thaiföld

A thai fővárosban decembertől februárig 18 Celsius-fokos átlaghőmérsékletre számíthatunk és a napfény mennyisége is hasonló Dubajhoz, előnye viszont, hogy olcsóbb, mint az Egyesült Arab Emírségek városában.

Bangkok ,Thailand January 2, 2019: Tourist people visiting in Temple of the Emerald Buddha or Wat Phra kaew morning sunriseForrás: Makhh/Shutterstock

Állítólag jobb télen Bangkokba látogatni, amikor a meleg még elviselhető, tavasszal már túl meleg van, a nyár pedig az esős évszak itt.

Gran Canaria, Spanyolország

A Kanári-szigetek legnagyobb szigete, Gran Canaria lenyűgöző vulkáni tájairól, fehér homokos strandjairól és a téli jó időről ismert. Az átlaghőmérséklet épp megfelelő, 18 Celsius fok.

Puerto de Mogan, Gran CanariaForrás: Zdenek Matyas Photography/Shutterstock

Bali, Indonézia

Az indonéz Bali szigetét nem kell bemutatni; vannak, akik egyenesen földi mennyországnak nevezik. A 28 Celsius fokot is elérő átlaghőmérséklet már egy kicsit perzselőbb, mint Gran Canariáé, a napsütéses órák száma pedig 12,5.

Bali, DenpasarForrás: Cocos.Bounty/Shutterstock

Krabi, Thaiföld

Az Andamán-tenger partján fekvő thaiföldi Krabi üdülőváros templomaival, barlangjaival és strandjaival remek téli úti cél. Krabi ráadásul egészen megfizethetőnek tűnik (ha az utazás költségeitől eltekintünk), hét szállodai éjszaka mindössze 23 ezer forintba kerül átlagosan.

Forrás: Time Out

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek