A Mátra ikonikus luxusszállója is bezár átmenetileg

Az utóbbi időben számos fürdő döntött úgy, hogy az energiárak emelkedése miatt határozatlan időre felfüggeszti a szolgáltatásait, de más vendéglátóhelyeknek is nehézségeket okoz a növekvő költségek kigazdálkodása. Nemrég a mátrai Kastélyhotel Sasvár Resort jelentette be a Facebook-oldalán, hogy november 1. és december 1. között egy hónapra bezár.

Kastélyhotel Sasvár ResortForrás: Francz Ilona/turistamagazin.hu

A Parádsasváron lévő luxusszálló igazgatója, Szélessy András a „horrorisztikus áram és gáz árakkal" indokolta a döntést. Ahogy írja, a decemberi hónapot még próbálják megmenteni, a novemberi vendégeket pedig hamarosan értesítik e-mailben is.

Nem csak a nyitvatartási időt érinti rosszul az energiaválság, de a munkavállalókat is, a szállodaigazgató szomorúan adott hírt arról, hogy a mostani személyzet a jelenlegi felállásban már soha többet nem lesz együtt. „Mindezt a vendégvélemények alapján az ország legjobb szállodájaként.." – teszi hozzá a bejegyzésben.

A turizmus.com cikke szerint a parádsasvári hotel nem az első szálloda, ahol hasonló döntés született. Korábban a soproni Lövér Hotel üzemeltetője jelentette be, hogy október végén kénytelenek bezárni, mert nem tudják vállalni az ötszörös rezsiköltséget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek