Már pancsolhatnak a gyerekek ebben az új vízi gyermekbirodalomban

Idén januárban arról számoltunk be, hogy elkezdődött a Gyulai Várfürdőben az új gyermek-víziparadicsom építése, amely 1 milliárd 49 millió forintból készül el, és mintegy kétszer nagyobb vízfelületű lesz, mint a korábbi helyszín. Itt egyszerre kétszázan férnek majd el, külön részben fürdőzhetnek a legkisebbek, az óvodás korosztályt és a fiatalok.

Forrás: varfurdo.hu/sajtó

A héten, augusztus 10-én pedig végre átadták a hazánkban egyedülállónak nevezett, új vízi gyermekjátszóteret és medencét. 

A 2002-ben épült szabadtéri gyermekmedencét teljesen elbontották, helyette egy csaknem kétszer nagyobb területű, 600 négyzetméteres élménymedence épült 11 méter magas várral, négy csúszdával, ahol egyidőben akár 200 gyerek is tartózkodhat. A medencék mellett kialakítottak egy baba-mama-barát játszóteret is.

Az "élményinstalláció" nyolc hónap alatt épült meg, és Kun Miklós ügyvezető igazgató szerint egyedülállónak számít hazánban, a Balatonon épül hasonló, és Közép-Európában is csak két hasonló üzemel - olvasható az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek