Hamarosan "borkóstoló" autóbuszok közlekednek a világörökségi borvidékünkön

Tokajbusz elnevezéssel speciális buszjáratokat indít a hétvégétől a Volánbusz, megkönnyítve a minőségi bor szerelmeseinek dolgát a világörökség részét képező tokaji borvidéken. Hogy mi mindent tartogat a csodálatos dűlőiről, 15. századi borospincéjéről, Szerencs cukorgyáráról is ismert vidék, arról korábban itt írtunk. A vonatokhoz csatlakozó autóbuszok péntektől járnak.

A tokaji dűlők ősszel mutatják a legszebb arcukatForrás: Polyák Attila - Travelo

A nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát úgy alakíttották ki, hogy érintsék a történelmi borvidék fontosabb turisztikai látványosságait. A járatokról Tokaj és Szerencs vasútállomáson át lehet szállni a személyvonatokra és az InterCity vonatokra Miskolc és Nyíregyháza irányába egyaránt.

A buszok megállnak a boráról híres térség nagyon sok településén, amelyek pincéiben megihatunk egy-egy pohár bort, mielőtt tovább utaznánk a következő helyszínre.

Tokaj 15. század elején épült Rákóczi PincéjeForrás: Polyák Attila - Travelo

A "Tokaji Borongoló" autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek péntek esténként, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek