Nem mindennapi látvány a Tokaji Vízimentő Bázis épületének szállítása

A kisebb-nagyobb házak tréleren történő átgurítása mindig is sokak érdeklődését megmozgatta, bár a világ legtöbb pontján igyekeznek ezeket műveleteket a kevésbé frekventált időszakokra tervezni. Legutóbb, amikor ilyen hírről számoltunk be, egy hatalmas, kétszintes, viktoriánus házat pakoltak óriási nyergesvontatóra, és hat háztömbbel költöztettek arrébb San Franciscóban. Ezúttal a Tokaji Vízimentő Bázis épületét szállíttatta a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület a rendeltetési helyére csütörtök este, és bár közel sem volt akkora mint a viktoriánus ház, itthon a túlméretes trélert rendőrségi felvezetéssel juttatták célba, íme!

Csütörtökön a késő esti órákban aztán megérkezett, és vízre is került a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület új bázisa. Az Egyesület a Facebook-oldalán köszönte meg a Rendőrség és a Katasztrófavédelem segítségét.

Forrás: Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület/Facebook

Még néhány apró simítás, és a mobilépület hamarosan elfoglalja végső helyét a Tiszán, ezzel is növelve a kedvelt turistahely vízi és szárazföldi biztonságát, ígérik a posztjukban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek