Videó: Furcsa állatot láttak a Csaba-tónál

Különleges állatot észleltek szombaton a Csaba-tónál, azóta is folynak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet – olvasható a BEOL oldalán.

A város lakosságában óriási érdeklődést váltott ki az állat megjelenése, sokan azt gondolták, hogy a szemfülesek egy szabadon kószáló kengurut kaptak lencsevégre. Az újabb fotók és videók láttán azonban kiderült, hogy valószínűleg egy pampanyulat, más néven óriás marát láttak a Csaba-tó közelében. 

A pampanyúl a legtermetesebb rágcsálófaj a világon

A kép illusztráció
Forrás: robertharding via AFP/Raj Kamal/Raj Kamal

Molnár Pál a BEOL-nak elmondta, a hétvége első napján mentek ki horgászni feleségével a tóra, amikor Erzsébet észrevette a különleges állatot, ami nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. "Feleségem eléggé otthon van az ilyesmiben, így sikerült beazonosítania, hogy pampanyúlról, vagy más néven nagy maráról lehet szó – tette hozzá. Az állat Földünk egyik legnagyobb rágcsálója. Dél-Amerikában, Argentína száraz középső és déli területein őshonos, füves pusztákon él. Hátsó lábai nagyon erősek, ha menekülnie kell, hatalmasat ugrik a segítségükkel.

"Nagyon jámbor állatot ismertünk meg benne, engedte, hogy olyan másfél méterre megközelítsük, és csak ennél a távolságnál ment távolabbra, miközben furcsa, morgó hangot adott ki, de ekkor sem rohant, hanem komótos tempóban tette mindezt" – idézte fel a találkozást a férfi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek