Újra felbukkant hazánkban a fekete párduc

Korábban már többször is beszámoltunk róla, és bejárta az országot a hír, hogy hazánkban szabadon bóklászik egy fekete párduc. Az állatot fél éve először Kiskunhalason, majd Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn látták, most pedig Törtelen bukkant fel.

A fekete párducot már többször látták hazánkban, de eddig még nem sikerült elfogni - A kép illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: davemhuntphotography

A törteli önkormányzat oldalán az olvasható, hogy lakossági bejelentés alapján szombat éjjel a Kákás-dűlő közelében párducot láttak. A közlemény szerint a mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami.

A polgárőrök hajnalig járták a környéket, éjjellátóval keresték a párducot, a keresésbe a rendőrség, a mezőőrség és a vadásztársaság is bekapcsolódott. A lakosságot arra kérik, ha látnak valamit, jelezzék a megadott telefonszámok egyikén. A ceglédi állatmenhely is közzétette a felhívást, szerintük a párduc nemsokára Ceglédre érhet, de az is lehet, hogy nem a város felé veszi az irányt.

A törteli polgármester arra kérte a menhelyet, hogy segítsenek befogni az állatot, de ők ezt nem tudták vállalni. "Mi abban tudtunk segíteni, hogy közzétesszük az információt. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a szemtanúk mit láttak, de ha igaz, akkor elég veszélyes lehet állatra és emberre is, sokan mégis gúnyt űznek az egészből, pedig az óvatosság sosem árt. Ma már Ceglédről is felhívtak, hogy a Kapás dűlő környékén is látták a „párducot" – mondta Soltész Lászlóné a menhely vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek