Állat formájú teknősotthon épülhet Nógrád megyében

Nagy terveket szeretne megvalósítani a kidobott teknősöket és megunt házikedvenceket mentő Nógrád megyei alapítvány, írja a nool.hu. A héhalomi Frenklin Park Teknősotthon Alapítvány, a közösségi oldalán is megosztotta a hírt, miszerint egy teknős formájú épületet szeretnének kialakítani, amely által az állatok sokkal nagyobb és természetesebb környezetben élhetnének.

Az építési engedélyét már jóváhagyta az építési hatóság. Jelenleg szakember bevonásával készítik elő a hivatalos dokumentációkat. Ez lesz ugyanis Magyarország egyetlen vízi és szárazföldi teknősbefogadó helye, írják a Facebook-posztban.

Az othhonban arra törekednek, hogy minél több teknőst megmentsenek és befogadjanak. Az elmúlt évek során az egész országból, így Bajáról, Ajkáról, Salgótarjánból és Budapestről is hoztak már állatokat a menhelyre. Ezenkívül az otthonban van például zöld leguán, nyulak, fácánok, cápaharcsa, aranyhalak és sisakos kaméleon is. A jövőben bővíteni is szeretnék az állományt. Céljuk, hogy minél többen megismerjék őket és természetközeli, állatbarát élményt nyújtsanak a látogatóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek