Szuper programok lesznek a Debreceni Virágkarnevál idején, már most érdemes rákészülni

Több mint háromezren dolgoznak a Debreceni Virágkarnevál és az azt megelőző hét programjainak megvalósításán. Félmillió élő virág érkezik idén a Debreceni Virágkarneválra, amelyen 12 virágkocsi, több mint 1200 táncos, köztük 400 külföldi felvonuló vesz részt. A programsorozat egy héten át tart.

Látványos, színes, és hangulatos programok várják a látogatókatForrás: TriLiteFotoStudio/Porcio Norbert/Debreceni Virágkarnevál/Facebook

Debrecenben már az 56. virágkarnevált rendezik meg az idén, az ünnepi menet elé egy egész karneváli hét szerveződik immár jó pár éve, de az augusztus 15-én kezdődő programsorozat csúcspontja hagyományosan az augusztusi 20-i karneváli menet.

A felvonulás és a kapcsolódó programok turisztikailag is fontos események, ebben az időszakban a környék szállodái, hotelei, panziói és magánszálláshelyei mind megtelnek vendégekkel. Országosan és a határon túlról is érdeklődnek a virágkarnevál rendezvényei iránt.

Óriási virágból készült alkotások épültek meg a karnevál idejére - egy korábbi rendezvény pillanatképeForrás: Debreceni Virágkarnevál/Facebook

A Debreceni Virágkarnevál nyitóprogramján, a Klasszikusok éjszakáján ismét Ramon Vargas mexikói operaénekes lép fel a Kodály Filharmónia kíséretében a Nagytemplom előtt felállított színpadon. Ezen a napon indul a Táncol a város elnevezésű projekt, amelynek keretében debreceni és környéki tánccsoportok 1200 táncosa bukkan fel a belváros különböző pontjain. Ekkor megnyílik – és egészen augusztus 21-ig látogatható lesz – a Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake is, amely idén a hazai kézműves, kraft söröket helyezi a fókuszba.

Művészi produkciókban em lesz hiány - egy korábbi rendezvény pillanatképeForrás: Jakkel_Rudolf/Debreceni Virágkarnevál/Facebook

A városba érkezik a Magyar Sajtófotó kiállítás anyaga, és egész héten kézművesvásárra várják a helyi alkotók a látogatókat. A karneváli hét második napján megnyílik a Bényi Galériában a Billufeszt, ez a kortárs illusztrációs kiállítás az év egyik legtrendibb kiállításanyaga.

Indul a galiba is

Agusztus 17-én elindul az ingyenesen látogatható Galiba Gyermekfesztivál, amelynek idén is a Nagyerdei Kultúrpark, az állatkert és a megújult vidámpark ad otthont. Estére a Kacaj Zenekar érkezik utcazenével, és a Magashegyi Underground koncertezik Bocskor Bíborkával.

Augusztus 18-án 13 külföldi tánccsoport érkezik a városba a világ különböző pontjairól, és ezen a napon kezdődnek a Fények éjszakái.

Budapest után második helyszínként mutatkozik be Debrecenben a Digitális Művészeti Kiállítás, a Cinema Mystica, amely a hét egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik. Este Malek Andrea koncertjén vehet részt az érdeklődő közönség a Szabadtéri Színpadon.

Augusztus 19-én hagyományteremtő programelemként útjára indul a Botanica Kertészeti Expo, s ezzel együtt nemzetközi virágkötészeti verseny is lesz. Este a Kossuth téren Fenyő Miklós koncert és nyolcvanas évek parti várja a látogatókat.

A legtöbb felvonuló kocsin megépített virágalkotás üzenetet is igyekszik közvetíteni, például a tengeri élővilág megóvásáértForrás: Horváth Attila/44. Virágkarnevál Debrecen/Facebook

A karneváli felvonulás augusztus 20-án reggel kilenckor a Petőfi térről indul, a menet keresztülvonul az egész városon a Nagyerdőre. Idén nincs egységes tematika, a virágkocsikat finanszírozó tizemkét vállalat és a virágkocsikat készítő képzőművészek szabad kezet kaptak.

A virágkocsikhoz és szobrokhoz szükséges több százezer szál dália és egyéb élő virág idén is Hollandiából érkezik. A karneváli forgatagot csaknem kétezer táncos és fúvószenekar kíséri. A virágkocsik csupán egyetlen napon, augusztus 20-án tekinthetők meg teljes létszámban a karneváli felvonulást követően – írja a vg.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek