Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air egyik gépe

A Magyar Hang számolt be a hírről, miszerint egyik olvasójuk jelezte nekik, hogy még 9-én csütörtökön Baselből indult a gépe, aminek délután fél négyre kellett volna megérkeznie a magyar fővárosba, de végül a vihar miatt fél öt körül Debrecenben szállt le a Wizz Air gépe.

A vihar miatt Debrecen repülőterére terelték a gépet - illusztrációForrás: Czeglédi Zsolt/MTI

A Pest és Baranya megyében több hullámban pusztító vihar a ferihegyi légiforgalmat is erősen érintette. Az olvasójuk egy darabig reménykedett, hogy a vihar csitultával a gép visszafordul Budapestre, ezért több utastársával együtt nem hagyta el a fedélzetet. Akármeddig azonban nem várhattak, mert a kapitány bemondta, hogy hatig tart a munkaidejük, így csak akkor szállnak fel, ha este hatig meg tudnak érkezni a fővárosba.

Végül az olvasó arra panaszkodott, hogy egy órán át váratták őket a repülőben, mire kijelenetették:  nem viszik vissza az utasokat, mert lejárt a munkaidejük. Az embereket kiterelték a reptér elé, de miután többen is elégedetlenkedtek, a reptér alkalmazottai rendőrt hívtak. Délután hat óra körül kiderült, hogy mégis elviszik őket Budapestre, de csak este nyolc óra körül indult értük Romániából egy busz.

A cikk frissítésében a Wizz Air csütörtök este hét óra után reagált a Magyar Hang kérdéseire. Azt írták, a Baselből Budapestre tartó W6 2270 járatszámú gépét a viharos időjárás miatt biztonsági okokból a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre irányították át. Az utasok az ezzel kapcsolatos információkat emailen és sms-ben is megkapták. Közölték továbbá, hogy a Wizz Air megszervezte azon utasok Budapestre szállítását, akik ezt igényelték. Bár az átirányítás a légitársaságon kívülálló okokból, az utasok biztonsága érdekében történt, az esetleges kellemetlenségekért a Wizz Air elnézést kér minden érintett utastól – zárták soraikat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek