Szarvasok közt, teljes nyugalomban! Így jó eltölteni egy csendes hétvégét

Madárcsicsergés, béke, nyugalom, különleges kastélyhangulat és atmoszféra. Ezekkel az érzésekkel fogadott az Alsóbogáton található Villabogart

 A vendégház és birtok, amit felfedeztünk Kaposvártól mindössze 15 km-re található, ezért aztán a környék is tartogatott érdekességeket a hétvégére. A  VillabogArt és a MaisonBOGArT Vendégház a jelenleg felújítás alatt álló, de még így is lenyűgöző Festetics-Inkey kastély területén várt ránk.

A csend és a nyugalom birtokaForrás: Villa Bogart

A 17 hektáros, gyönyörűen renovált kastélyparkban és a 2 tágas, vintage stílusú rendezvényhelyszínen a régi kor szelleme remekül ötvöződik az egyedi szobaberendezéssel és a különleges atmoszférájú kerttel.

Az itt található házak teljesen elvarázsoltak bennünket. Olyat is találtunk, ahol a szobán belül egy szekrényben volt a fürdőszoba. Határozottan úgy éreztük magunkat, mintha a Narnia krónikája című filmbe léptünk volna be. Minden szoba más és más hangulatú volt. A tulajdonosok elmesélték, hogy igyekeztek felhasználni az összes eredetileg megtalált fa padlót, gerendát és téglaburkolatot, mindezt minél több dekoratív elemmel gazdagítva.

Minden szoba különleges, más és más hangulatúForrás: Villa Bogart

Különösen tetszett, hogy a szálláson nem volt internet hozzáférés, ide az ember tényleg elvonulni érkezik és csend, nyugalom, valamint a zavartalan természet veszi körül.

Hőskori teniszpálya

A park területén bármerre is indultam, mindig egy varázslatos és rejtélyes helyen lyukadtam ki. Az egyiken egy hatalmas odvas fára, a másikon egy csobogó patakra bukkantam, de volt ahol kőszobrokat vagy egy kis pavilonházat fedeztem fel. Egyébként itt polgári esküvőket is rendeznek, tudtam meg a recepción. A kertben található kápolnában pedig egyházi esküvőt is lehet tartani.

A kerti pavilonban polgári esküvőket is rendeznekForrás: Villa Bogart

A rendezvényház melletti hosszúkás garázsban lenyűgöző és hatalmas veterán autók gyűjteményére lettem figyelmes, és itt lehet bicikliket bérelni, ha a környéken kerékpártúrára indulnánk. A garázs másik végében pedig egy könyvtárat és egy biliárdasztalt is kialakítottak, valamint régi tervrajzok alapján helyreállították a régi teniszpályát is.

Szarvassimogatásra fel!

Alsóbogáton a birtok területén található Festetics-Inkey kastély épületét az 1760-as években kezdték el építeni, és 1853 körül alakították kastéllyá klasszicista stílusban. A kétszintes kastély nemrégiben kapott egy vadonatúj tetőszerkezetet, és a felújítás végeztével Csipkerózsika álmából kastélyszállóként fog életre kelni.

A Bőszénfai Szarvasfarmon őzeket is lehet simogatniForrás: Facebook/Bőszénfai Szarvasfarm

Ha kirándulni indulnánk, a közelben számos túraútvonalat alakítottak ki, és innen nem messze található Somogyvámoson Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm szép látnivalókkal és új élményekkel. A dísztavak, ligetek és arborétumok több száz növény- és állatfajnak adnak otthont, de Bőszénfán szelíd szarvasokat és őzeket is lehet simogatni.

Somogy megye bővelkedik kastélyokban. Somogygesztiben például a Jankovich-Bésán kastélyt, Felsőmocsoládon a Bánó-Kacskovics kastélyt tekinthetjük meg. A wellness és élményfürdők kedvelőinek sem kell aggódnia, a családias hangulatú igali fürdőben és a kaposvári Virágfürdőben úszómedencékkel, csúszdákkal, szaunákkal és strandolási lehetőséggel várják a látogatókat.

Somogyszalón kipróbálhatjuk a az ÉlménylőteretForrás: Facebook/Élménylőtér

Ha viszont adrenalin löketre vágyunk, látogassuk meg az Élménylőteret Somogyszalón, vagy a Bodrogon található Frontvonal Kalandparkot, ahol paintballozni, lézerlövöldözni és off-road száguldozni is lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek