Három napos fesztivállal nyitják a szezont a Velencei-tó partján

Idén tavasszal is megrendezésre kerül a már hagyományosnak mondható szezonnyitó kulturális és gasztronómiai rendezvény, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárd központjában – olvasható a FEOL oldalán.

A fesztiválon helyi hal-, vad-, bor- és pálinkakülönlegességek kóstolhatókForrás: Facebok/ Hivatalos Velencei-tavi Hal, Vad, Bor és Pálinkafesztivál/Farago Laszlo/Farago Laszlo

Április utolsó hétvégéjén színes programsorozattal készül a város, lesznek színpadi programok, népi iparművészek bemutatói, kézműves foglalkozások, elfeledett mesterségek bemutatói, meserét, gyermekhorgász verseny, futóverseny, kultúrpajta, divatbemutató és főzőverseny is. Ezen kívül a Gárdonyi Katlanban fesztiválkupák, a Chernel István Madárvártán madarász programok, az Agárdi Pálinkafőzdében termelői piac, és főzdelátogatás, a Velencei-tavi Galériában és a Dinnyési Hagyományőrző Központban kiállítások várják a látogatókat. 

A fesztivált zenei koncertek színesítikForrás: Facebook/ Hivatalos Velencei-tavi Hal, Vad, Bor és Pálinkafesztivál

Aki kíváncsi a térség látnivalóira, autóbuszos „kul-túra" keretein belül juthat el a Gárdonyi Géza Emlékházba, a Vörösmarty Emlékházba, a Halász Kastélyba és a pákozdi Katonai Emlékparkba is. A fesztivál híres a gasztro kiállítóiról is, ezen a hétvégén a vendégek különleges helyi borokat, pálinkákat, hal- és vadételeket, sajtkülönlegességeket kóstolhatnak. A finom ételek mellett három napig színes zenei koncertek szórakoztatják a közönséget. Az eseményt a Drumsters dobzenekar show-ja nyitja, de népzenével, operett egyveleggel, fúvószenekarral, rock koncertekkel és retro diszkóval fokozzák majd a hangulatot. 

A rendezvény ingyenes, részletes információ a programokról ide kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek