Videó: Hatalmas szarvasrudli úszott át tömött sorokban a Dunán

Már több alkalommal készültek olyan ritka felvételek, amelyeken vadon élő állatok tucatjaiba botlott a a a vidókat készítő szerencsés szemtanú. Most is egy ilyen eset történt.

Takács istván osztotta meg közösségi oldalán Cseh Zoltán Szigetközben készített videóját, amin szarvasok tömege úszik át a Dunán. A felvételen jól látható, a túlpartra átért szarvasok olyan sokan voltak, hogy amikor próbáltak kiszökkenni a partra, nem fértek el egymástól, ezért többen visszacsúsztak. A meglepő felvételt már több százan lájkolták.

Már mi is több alkalommal írtunk felbukkanó szarvasrudlikról.Tavaly februárban Somogy megyében, a Marcalit elkerülő úton egy sofőrt megállásra kényszerítette a vágtató szarvasrudli, bár talán annyira nem bánta ezt a kis incidenst. Zala megyében az évnek ebben a szakában rendszeresen látni vonuló szarvascsordákat, Disókálnál tavaly áprilisban egy szarvascsapat az úton rohant keresztül. Tavaly másjusban egy tekintélyes szarvasrudlit örökített meg egy szerencsés szemtanú, aki Kissomlyó környékbeli erdőben biciklizett. 
(Címlapfotó: Shutterstock.com / C. de Graaf - van Ewijk - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek