Hal helyett bajbajutott szarvast fogott ki egy horgász a folyóból

Hatalmas agancsaival a part menti növényzetbe akadt bele egy dámszarvas bika az október 16-i hétvégén, a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán. Szerencsére Lipták András horgász pont arra járt, de először csak valami zörgést és lihegést hallott a part közelében. Az állat testét és rettegő tekintetét akkor vette észre, mikor közelebb csónakázott.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock.com / C. de Graaf - van Ewijk

Miután felhívta egy vadász ismerősét, tisztes távolból, de pillanatok alatt állatmentővé változott át. A vadász javaslatára, vagyis, hogy ne menjen túl közel a riadt állathoz, András a csáklyájával próbálta meg leszedni a feltekeredett növényzetet az állat agancsáról.

Amint a szorítás egy kicsit engedett, a szarvasbika rúgott egyet, és végre kiszabadult. A hajóban ülve, a horgász kikísérte az állatot a partig, és megvárta amíg kimászik a bízből - írta a Berek.hu.

A dám bika még állt egy darabig a parton, és András elmondása szerint a tekintetével megköszönte a segítséget. Bár a horgász halat ezen a napon nem fogott, de a mentőakció és a megható búcsúzás emlékét örömmel vitte haza. És ami még jobb, hogy a telefon kamerája már csak a sikeres mentés után került elő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek