Néha egészen különleges házi kedvenceket is magukkal hoznak a menekültek

A menekülőknek sok mindenről le kell mondaniuk. A legtöbben egyetlen bőrönddel indulnak útnak, amibe csak a legszükségesebbek férnek. A vidékieknek a legnehezebb, hiszen nekik az egész tanyájukat kell hátrahagyniuk, ráadásul az állataikat se tudják magukkal vinni. A háború elől menekülő városi családok viszont a legtöbb esetben nem hagyják otthon a házi kedvenceiket. Velük együtt kerekednek fel, így szinte megszokott látvány a sok kutya és macska a határokon, de különleges állatok is érkeznek – írja a haon.hu.

Kopejka mindent megér a gazdijánakForrás: Sandor Bankuti/haon.hu

Ez a nyuszi kézi hordozóban tette meg az ezer kilométeres utat Luhanszkból az ukrán-román határon lévő Máramarosszigetig. Gazdája is ismeri azt a szokást, hogy ha egy érmét bedobunk egy kútba, akkor oda még visszatérünk. De nincs az a pénz, hogy Kopejkát elhajítsa magától – mondta –, még akkor sem, ha soha többet nem mehet vissza a szülőföldjére.

Az eddigi legkülönlegesebb háziállat, nem kétség, hogy Katja személyében érkezett hozzánk. Mi is beszámoltunk róla, hogy a fehérpamacsos selyemmajom (Callithrix jacchus) az első mentett állat Ukrajnából, amely a Nyíregyházi Állatparkban talált új otthonra.

Katja, a selyemmajom egy nagy becsben és szeretetben tartott kedvenc lehetettForrás: Sóstó ZOO Nyíregyházi Állatpark Nohnprofit Kft.

Egy Kijev mellől menekülő család (nagyszülők, anyuka, kislány) hagyta a Záhonyi határállomáson az apró állatot azzal a kéréssel, hogy szeretnék, hogy ha Nyíregyházi Állatpark befogadná. Remélhetőleg, egyszer visszakapja a családja, ahol biztosan nagyon szerették.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek