Salgótarján összefog: példaértékű segítségnyújtás a háborús menekülteknek

Juhász Amarillát, a Medalion Táncsport Egyesület vezetőjét, a Savaria Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesét már jó ideje ismerem, bár eddig a tánc témakörére fókuszált a kapcsolatunk. Ahogy olyan sok mindenkit, a már több mint egy hete tartó háború Amarillát és párját, Kéri Szabolcsot is nemes tettre késztette.

- A 2022. február 24-én a szomszédunkban kitört háború szele, a menekültáradat, a segítségre szoruló nők és gyerekek fotói, a sorsukról szóló cikkek mélyen megérintettek. Nem gondolkodtam sokáig. A párommal közzétettünk egy felhívást, majd létrehoztunk egy gyüjtőpontot Salgótarjánban. Az első pillanatban úgy tűnt, hogy – talán a döbbenettől –, alig reagálnak rá az emberek. De aztán magunk is meglepődtünk milyen hamar összegyűltek az adományok – mesélte Amarilla.

Juhász Amarilla és párja, Kéri SzabolcsForrás: Juhász Amarilla

A felhívó szlogenük ez volt:

Egy szelet csokoládéval is kifejezhetjük együttérzésünket és a béke utáni vágyunkat!"

- Meglepetésünkre, másfél nap alatt annyi adomány gyűlt össze, hogy szinte azonnal eljuttattuk az csomagokat a záhonyi határra, ahol rengeteg segítőkész önkéntes fogadott minket. Nagyon megköszönték a Salgótarján és környékéről elsőként érkezett adományokat. Nem sokkal később találkoztunk Záhony polgármesterével, Helmeczi Lászlóval, aki szintén hálásan fogadott bennünket. Annyira megörült a több, előre csomagolt kisebb útravalónak, hogy szinte abban a pillanatban vitte is ki a vasútállomásra, és már osztotta is szét az ott tartózkodó menekülteknek. A teljes adományt Királyháziné Farkas Adrienn ügyvezető vette tőlünk át – meséli Amarilla.

Az adományok átadásaForrás: Juhász Amarilla

Az iskolaigazgató és tánctanár Amarilla gyerekekkel foglalkozik, ezért különösen fontosnak tartja a példamutatást, az együttérzésre, a szolidaritásra, mások elfogadására, az önzetlenségre való nevelést. Ezek azok az értékek, amelyeket a munkája során mindig is képviselt.

Juhász Amarilla és a segítség - Salgótarján összefogForrás: Juhász Annamária

Boldogsággal töltött el, hogy az adományozók között többen voltak olyan családok, akik kisiskolás vagy óvodás korú gyermekeikkel érkeztek, ezzel erősítve bennük is a segítségnyújtás fontosságát.

Juhász Amarilla és párja, Kéri Szabolcs kocsiba ül és indul adományt osztaniForrás: Juhász Amarilla

Amarilla végül azt kéri, az összefogás létrejöttéért tolmácsoljuk köszönetét, édesanyjának, párjának, és nem utolsó sorban tanítványainak, de úgy érzi, hálával tartozik Salgótarján és környéke adományozóinak a gyors és önzetlen segítségnyújtásért, mert ahogy vallja: összefogással bármit elérhetünk.

Emberiességgel a békéért!Forrás: Juhász Amarilla
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek