100 ezer menekültnek nyújt átmeneti szállást az Airbnb

Az Airbnb ingyenes, rövid távú szállást kínál akár 100 ezer Ukrajnából menekülő ember számára - jelentette be az Airbnb.org nonprofit szervezet és az Airbnb szálláshely-szolgáltató portál hétfőn, írja az MTI.

AirbnbForrás: InstagramFOTOGRAFIN / 385 images/Pixabay

A szállásokat az Airbnb, az Airbnb.org Refugee Fund adományozói és az Airbnb.org szállásadóinak felajánlásai teszik ki. Aki szeretné támogatni ezt az erőfeszítést otthona felajánlásával, az Airbnb.org-on tájékozódhat - közölték.

Hétfőn a szervezetek irányítói levelet küldtek Európa vezetőinek, elsőként Lengyelország, Németország, Magyarország és Románia vezetőinek, amelyben felajánlották támogatásukat a menekültek határokon belüli befogadásában - jelezték. Szorosan együttműködnek a kormányokkal annak érdekében, hogy az egyes országok sajátos igényeit a lehető legjobban támogassák.

Az elmúlt öt évben az Airbnb és az Airbnb.org több mint 54 ezer menekültet és menedékkérőt - többek között Szíriából, Venezuelából és Afganisztánból - juttatott ideiglenes lakhatáshoz partnerein keresztül a közlemény szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek