Vészesen közeledik Európa felé a viharos erejű Dudley és Eunice

Jön a szél! Idehaza is érezni fogjuk ezen a héten, igaz, "csak" viharos erejű széllökésekre lehet számítani, és az sem mindenhol jelentkezik majd. De hogy jön a szél, az tagadhatatlan, aminek az oka a Dudley – írja a koponyeg.hu.

A nevesített viharciklonok, Dudley és Eunice kéz a kézben járnak - illusztrációForrás: David Mark/Pixabay

A szezon negyedik elnevezett vihara tart tehát Európa felé, ami elsősorban Nagy-Britannia számára okoz majd különösen sok fejfájást. Ennek oka az a 120-130 km/h-ás szélerősség, amit a viharciklon produkálni képes a szigetek felett.

A felkészülés mellett Európának számolnia kell azzal is, hogy Dudley nem szeret egyedül közlekedni. A szerdai érkezése után két nappal már jön is az utódja, a szezon ötödik elnevezett vihara, Eunice.

A rossz hír, hogy a számítások alapján ez utóbbi lesz az erősebb, a maga 130 km/h-át meghaladó szélerősségével. A jó hír pedig számunkra az, hogy hazánkat inkább csak frontok és némi szél formájában érinti Eunice is. Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország, valamint a Benelux államok azonban komolyabb problémákra is számíthat a viharciklon nyomán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek