Videó: elképesztő ahogy a tomboló vihar felkorbácsolta a Balatont

A Balatonra is lecsapott vasárnap a vihar. Siófokon 119,5 km/h-s lökéseket mértek, a tomboló szél sok helyen faágakat tört le. Az egy méter magas hullámok apró darabokra összetört jeget fröcsköltek a déli partra, írja a likebalaton.hu.

A viharos erejű szél miatt összetorlódott jég a Balatonnál, a balatonfenyvesi parton 2022. január 30-án.Forrás: MTI/Varga György

Nem mindennapi látványt nyújtott a hét utolsó napján a Balaton. Siófokon méteres hullámok nyaldosták a partot. A kövezet mentén lévő maradék jeget pedig szilánkosra törve szórták szét a parton.

A Balatont 9 óra körül érte el a vihar, melyet egy északról érkező ciklon okozott. Az északira forduló széllel először 80 km/h körüli lökések voltak, majd a 100 km/h-t is meghaladták széllökések – mondta Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriumának vezetője a likebalaton.hu cikkében.

Balatonaligán 107 km/h-es, Siófokon, a kikötőnél pedig 119,5 km/h-s szelet mértek. A hosszabb ideig tartó viharos szél inkább a keleti medencét érintette, de a nyugati medencében, Fonyódon ugyancsak 100 km/h fölötti lökéseket mértek.

Balatonfenyves, 2022. január 30.Forrás: MTI/Varga György

Úgy tűnik, hogy nincs vége a szeles időszaknak. A hétfői, átmeneti szünet után keddtől ismét erős, esetleg viharos szélre kell ismét számítani – mondta Horváth Ákos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek