Virtuálisan tekinthetjük meg idén a legújabb herendi kollekciót

A herendi porcelánkészítő mesterek jelentős mennyiségű újdonsággal jelentkeznek idén év elején. A járványhelyzet miatt ugyan 2022-ben is elmarad az „Ambiente" Szakvásár Frankfurtban, ezért idén is egy virtuális túra keretében mutatkozhat be a legújabb herendi kollekció – írja a veol.hu.

Forrás: Manufaktúra

Tavaly Budapesten a Herendi Porcelán Palotában szervezték meg az újdonságok bemutatását, amit egy virtuális túra keretében, az interneten követhettek nyomon a látogatók. Idén helyszínt vált a manufaktúra, és ismét egy izgalmas túra során mutatja majd be a legújabb termékeit, de az egyelőre meglepetés, hogy hol lesz a 2022-es kollekció bemutatkozásának helyszíne.

Forrás: Manufaktúra

Mindeközben a herendi manufaktúra megkezdte a felkészülést alapításának 200 éves évfordulójára, ami 2026-ban lesz.

"Elhatároztuk, hogy minden évben meglepjük a világot egy nagyméretű alkotással. 2021-ben ez az újjászületést jelképező Főnix madár volt, amely egy monumentális porcelán remek lett, a herendi mesterek szakértelmének megnyilvánulásaként. Ezt a sorozatot folytatjuk az idei évben is. 2022-ben egy mitológiai tigris kerül a nagyközönség elé várhatóan június végén, amely méreteiben hasonló lesz, mint a közel két méteres főnix madarunk" – nyilatkozta Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a tavalyi évben az újjászületés volt a szlogenjük, 2022-ben a pedig az „Erős gyökerek és innovatív hajtások" mottó jegyében tevékenykednek majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek