Megnyitott az arab világ első Herendi porcelánüzlete

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabi Avenue at Etihad Towers bevásárlóközpontjában nyílt meg az arab világ első, kizárólag Herendi porcelánt árusító üzlete, mely kézi készítésű és festésű porcelánkészleteket, lakberendezési tárgyakat és mesterdarabokat kínál – olvasható a herend.com weboldalon.

Az exkluzív bevásárlóközpont, ahol a magyar üzlet megnyitottForrás: herend.com

Az Avenue at Etihad Towersben különböző divat- és ékszermárkák kínálják legújabb kollekcióikat, az impozáns bevásárlóközpont a főváros kiemelt épületegyüttesében található, ahol pazarul berendezett lakások és üzletek váltják egymást. 

Csodásan fest a híres magyar porcelánokat bemutató és árusító üzletForrás: herend.com

A bevásárlóközpontot olyan prominens vásárlók látogatják, mint a királyi család tagjainak és az ország legbefolyásosabb személyei, de a szomszédos országokból is érkeznek ide turisták. A Herendi üzlet kialakítása a budapesti bolt stílusjegyei alapján történt. Az üzlet belsejét egyszerűség és európai elegancia jellemzi, és a budapesti Herendi Porcelán Palota számos arculati eleme megtalálható benne. 

A márványpadló, a fekete, fából készült szekrények és a nyitott, fehér tölgyfa polcok egy kis darab Magyarországot varázsolnak az arab fővárosba. A klasszikus fekete homlokzatot arany pikkelyek díszítik, utalva ezzel a herendi gyűjtők által nagyon kedvelt Vieux Herend mintára.

A klasszikus, fekete homlokzat és az aranypikkelyek is az ismert magyar márkára utalnakForrás: herend.com

Az üzlet választéka ugyanakkor a Közel-Kelet hangulatát idézi: kínálatában az európai kávés-, teás- és étkészletek, valamint vázák mellett a helyi vásárlók nagy örömére a tradicionális arab finjanok is megtalálhatók, ez pedig annak köszönhető, hogy az arab világot jelképező emblematikus csészéket a herendi mesterek kiváló szaktudással a termékinnováció jegyében porcelánból is elkészítették. Az üzletben minden klasszikus Herendi minta, a Viktória, a Rothschild, a Batthyány és az Apponyi dekor is megtalálható, rengeteg színváltozatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek